Voeding voor hond en puppy

Voeding voor hond en puppy

Je hebt een hond of puppy en misschien wel meer dan één. Je bent natuurlijk heel blij met je maatje en wilt hem of haar graag zo goed mogelijk verzorgen. Daar hoort bij dat je het dier ook te eten moet geven en dus komt de vraag: wat te geven en hoeveel?

Zodra je een antwoord op die vragen gaat zoeken (op internet, in de dierenwinkel, bij familie, vrienden en kennissen of bij de dierenarts), kom je in een woud van adviezen, aanraders en afraders terecht. Moeilijk om wijs uit te worden, terwijl het toch zo belangrijk is, want een goede hondenvoeding of puppyvoeding in de juiste hoeveelheid is cruciaal voor de gezondheid van je hond of puppy.

Voeding voor honden kiezen tussen brokken en vers vlees 1

Ik krijg geregeld vragen over de voeding. Het gaat dan vooral om de vragen: welke voeding is goed en hoeveel moet ik per dag geven? Dan betrap ik mezelf erop dat ik nooit een kort antwoord geef op die vragen, simpelweg omdat er over voeding zoveel te vertellen en ook zoveel te kiezen is.

Aanleiding

De reden dat ik graag uitleg waarom bepaalde voeding wel en andere voeding niet goed is heeft te maken met mijn besluit van een paar jaar geleden om een hond met epilepsie te adopteren. Dat was voor mij de aanleiding om me in voeding voor honden te verdiepen, in het besef dat een epileptische aanval (mede) veroorzaakt kan worden door het binnenkrijgen van verkeerde stoffen, voornamelijk via de voeding. Dat noemen ze een reactieve trigger voor epilepsie.

Ik heb veel internetartikelen gelezen, YouTube filmpjes gekeken, dierenartsen en eigenaars van dierenwinkels gesproken en gemaild met fabrikanten om te ontdekken wat er nou eigenlijk allemaal aan voedingssoorten is, wat al die voeding bevat en wat er gebeurt in het fabricageproces.

In de voedingsspecials kun je lezen over onderstaande onderwerpen.

Voeding voor volwassen honden
Special over voeding voor honden
Voeding voor puppy’s
Special over voeding voor puppy’s

Reacties zijn gesloten.