Over Hond Natuurlijk

Over Hond Natuurlijk
Hond Natuurlijk logo

Hond Natuurlijk wil eraan bijdragen om de wereld een veiliger plaats te maken voor honden. Om uw hond het leven te geven dat hij of zij verdient.

Een leven dat vrij is van chemicaliën, slechte voeding, onnodige medicatie en overbodige vaccinaties. Een leven waarin plaats is voor natuurlijke middelen, goede voeding en alleen noodzakelijke medicatie en vaccinatie.

Veel hondenbaasjes laten belangrijke keuzes over aan de mensen die in hun ogen deskundig zijn. Zelfs als die mensen niet binnen de grenzen van hun deskundigheid blijven. Zelfs als die mensen commerciële belangen boven het belang van de hond stellen.

Het is belangrijk om zelf als hondenbaasjes actief betrokken te zijn en te blijven bij belangrijke keuzes. Zelfs als die gaan over medische kwesties.

Bij mensen is het al langere tijd gebruikelijk dat een arts of andere deskundige met de persoon overlegt over de behandeling, de medicatie, de diëten, enz. Maar zodra het gaat om onze honden, dan laten velen eenzijdig de beslissing over aan de deskundige. Zonder inspraak, zonder verder overleg en zonder een eventuele second opinion.

Daarom is het belangrijk dat we als hondenbaasjes kennis opdoen, zodat we het op kunnen nemen voor onze honden, hun gezondheid en hun welzijn.

Over mij

Ben van Asperen en zijn honden

Er is een reden dat ik me in voeding en dergelijke ben gaan verdiepen.

Enkele jaren geleden adopteerde ik een hond uit het buitenland. Een teefje met epilepsie. Ik wist weinig van epilepsie en al helemaal niets van oorzaken van een epileptische aanval. Bij het zoeken naar die oorzaken bleek al vrij snel dat voeding een grote rol kan spelen. Helaas is de reden daarvan dat veel voeding niet zuiver is, maar voorzien van allerlei chemische middelen met diverse doeleinden.

Daarnaast krijgen honden op andere manieren ook te maken met chemische middelen, zoals middelen tegen vlooien en teken, wormenkuren, vaccinaties en door de laagdrempeligheid waarmee voor elk ongemakje al medicijnen worden verstrekt. Naast stress is het binnenkrijgen van deze chemische middelen de belangrijkste trigger voor epilepsie en om die reden heb ik me in deze materie verdiept. Wat me duidelijk werd is dat veel meer problemen die honden hebben met deze oorzaken te maken kunnen hebben, zoals allergische reacties, jeuk, haaruitval, gebitsproblemen, enz.

Voor mijn hond met epilepsie is het zo belangrijk dat er via de voeding geen stoffen bij haar binnen komen die de hersenen verkeerd prikkelen of goede prikkels wegnemen. Maar ook voor gezonde honden kan het goed zijn om voeding met bepaalde chemische toevoegingen niet binnen te krijgen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Alleen al over voeding is zo enorm veel te vertellen. Op deze website deel ik mijn belangrijkste bevindingen, ook over aanverwante zaken zoals supplementen, bestrijding van parasieten, vaccinaties, enz.

Juist omdat stress een belangrijke factor is, heb ik de opleiding hondencoach gedaan. Dit om kennis op te doen over de emoties van honden en wat belangrijk is om een kalme en stabiele hond te hebben.

Als je na het lezen van de informatie op deze website vragen hebt, neem dan contact met me op.

Vriendelijke groeten, Ben van Asperen

Reacties zijn gesloten.