Ontwormen bij een hond die rauw vlees eet

Ontwormen bij een hond die rauw vlees eet

De vraag is: Moet je een hond die rauw vlees eet vaker ontwormen?

Zoals eerder verteld heeft het eten van rauw vlees veel voordelen. Eentje daarvan is dat het een natuurlijke bescherming tegen wormen is. Het maagzuur van een hond die rauw vlees eet wordt zo zuur, dat wormen daar niet in kunnen overleven.

Zo heeft de natuur het bedoeld. Zo is het ook bij de in het wild levende verwanten van de hond, zoals de dingo, de wilde hond, de coyote, de jakhals, de vos en de wolf. Die hebben in het wild geen dierenwinkeltje op de hoek waar ze pilletjes voor ontworming hebben. Nee, die dieren hebben hun eigen afweer, omdat ze rauw vlees eten.

Als meer honden rauw vlees gaan eten, dan heeft dat natuurlijk invloed op de verkoop van ontwormingsmiddelen. Dan kom je aan de portemonnee van de fabrikanten en die zien de bui al hangen. Dus gaan ze in de tegenaanval en schromen niet om daar onwaarheden aan te verbinden.

Kom je dan bijvoorbeeld in de Jumper XXL aan de Pieter Calandweg in Arnhem, dan zie je een sticker van Milbemax op een vrieskist. Daarop staat dat je vaker dan 4 keer per jaar moet ontwormen als je hond vers vlees eet.

Ontwormen bij een hond die rauw vlees eet

Het is niet waar en het is misleidend.

Veel mensen zullen het blindelings geloven als ze die sticker zien. Het zal mensen ook weerhouden om hun hond vers vlees te gaan geven. Zo werken de fabrikanten eraan mee om ook jouw hond op ongezonde voeding te houden.

Juist het geven van brokken betekent dat wormen kunnen overleven in de maag van je hond en zo de darmen kunnen bereiken. Dat is wat de fabrikanten willen, want dan kunnen ze nog meer van hun middelen verkopen.
Lees er meer over in de specials over voeding.

Daarom deze oproep: laat je niet misleiden door dit soort reclame. Verdiep je in de werking van vers vlees en vergelijk dat met de werking van brokken. Neem niet klakkeloos aan wat mensen of bedrijven zeggen die een financieel belang hebben. Fabrikanten, dierenartsen en dierenwinkels verdienen aan de verkoop van ontwormingstabletten en zullen er alles aan doen om die verkoop op peil te houden. Zelfs bedrieglijke reclame maken.

Trap er niet in !!!!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Misschien moet je voor je zulke artikelen plaatst je even verdiepen in wat een nauwe verwant is van de hond.

    Nu noem je zowel een knaagdier als een katachtige en dat is toch best een beetje jammer.

    Zo is het hele stuk nu niet bepaald serieus te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.