Keramische band tegen vlooien en teken

Keramische band tegen vlooien en teken

In de special over gezondheid en parasieten is uitgelegd waarom bescherming tegen parasieten zo belangrijk is. Vlooien zijn vooral erg vervelend en slechts een enkele keer leiden vlooien tot een allergische reactie. Met teken ligt dat wel anders. Behalve dat teken ook vervelend zijn voor je hond, kunnen teken ook erg gevaarlijk zijn. Ze brengen bepaalde ziekten over. Dus is het belangrijk je hond goed  te beschermen tegen teken.

De basis van elke bescherming is een goede natuurlijke weerstand. Als je hond gezond is, goed gevoed wordt, supplementen krijgt en vrij is van stress, dan is je hond minder aantrekkelijk voor vlooien, teken en andere parasieten.

Extra bescherming is desondanks nuttig. Voor die bescherming komen al snel chemische banden en chemische druppels in beeld. De farmaceutische industrie zorgt er wel voor dat hun producten prominent worden aangeprezen in dierenwinkels en bij dierenartsen. Helaas denken veel hondenbaasjes er niet verder over na. Beseffen niet dat ze elke keer hun hond belasten met een dosis gevaarlijke giftige stoffen.

Daarom nu aandacht voor een alternatief. Een natuurlijk alternatief, dat gelukkig steeds meer in de belangstelling komt. Ik heb het over de keramische tekenband, die werkzaam is met effectieve micro-organismen. Er komen geen chemische middelen aan te pas.

Wat zijn effectieve micro-organismen?

Micro-organismen zijn de kleinste levensvormen die er zijn, alleen zichtbaar onder een microscoop met een vergroting van enkele honderden keren.
Dr. Teruo Higa, een Japanse professor in de tuinbouw, ontdekte dat er meer dan 80 verschillende soorten micro-organismen aanwezig zijn in alle levende wezens. Hij ontdekte ook dat die micro-organismen met elkaar in balans zijn en elkaars werking versterken.

Dit onderzoek is later beoordeeld door onder meer de Zwitserse vereniging van diernatuurgeneeskundigen, die de omschreven werking bevestigen.
De inhoud van het onderzoek is een behoorlijk technisch en moeilijk te lezen verhaal. Daarom vermeld ik hier alleen de conclusie over de werking. Die conclusie is dat effectieve micro-organismen door metabolische activiteiten (stofwisseling) en resonantie (trillingen) in bepaalde levensprocessen inwerken. Ze produceren een hoge energie zonder dat er schadelijke bijproducten ontstaan. Dit noemt men overdracht van trilling.

Hoe kan dit bij honden de parasieten bestrijden?

De werkzaamheid van de micro-organismen is gebaseerd op het principe dat energie kan worden behouden en overgedragen door de micro-organismen te binden in gebakken klei. Van deze klei worden vervolgens de keramische kralen gemaakt.

De keramische kralen kun je met een koord om de nek van je hond doen en zo als een halsketting te laten dragen. Dat is de keramische band tegen vlooien en teken. De micro-organismen zorgen voor een resonantie (trilling) in de keramiek kralen. Voor mensen en honden is die trilling niet te merken, maar teken en ook vlooien hebben er een hekel aan. Daarom zullen teken zich niet in je hond vastbijten.

Belangrijk is wel dat de kralen elkaar niet raken, zodat de trillingen niet gestoord worden. Daarom moet tussen de kralen een knoop in het koord gemaakt worden.

Ervaringen met de keramische tekenband

Het is opvallend dat mensen die de keramische band niet kennen, er sceptisch over zijn. Dat is een reactie die graag opgepakt wordt door de farmaceutische industrie. Daar ziet men uiteraard wel degelijk dat keramiek beter is dan hun chemische producten. Maar hun eigen verkoop vinden ze belangrijker dan de gezondheid van jouw hond. Besef goed welke belangen hier spelen.

Mensen die de keramische band tegen vlooien en teken geprobeerd hebben bij hun hond, kunnen bevestigen dat het inderdaad werkt. Ze ontdekten dat teken zich minder snel of helemaal niet meer vastbijten in de huid van de hond. De honden blijken duidelijk minder aantrekkelijk te zijn voor teken. Ook vlooien en andere parasieten blijken weg te blijven. Bovendien zijn de banden zonder risico en zonder bijwerkingen, omdat er geen giftige stoffen gebruikt worden.

Een arts van de Zwitserse vereniging van diernatuurgeneeskundigen omschreef het zo: “Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat de EM-band me een echt alternatief biedt voor de chemische preparaten”.

Tekenband 01
Tekenband 04
Tekenband 03

Het gebruik van de keramische tekenband

De keramische band gaat om de nek van de hond met het keramiek tegen de vacht aan. Voor de beste werking is het belangrijk dat de hond de band altijd draagt. Ook honden met een overgevoeligheid of allergie, drachtige of zogende teefjes en puppy’s kunnen de tekenband zonder enig risico dragen. Bij langharige honden beschadigt de vacht niet en de band is veilig voor kinderen en andere huisdieren die in contact komen met de band van jouw hond.

Bij spel, een trimbeurt of een wasbeurt kan de band wel even af. De kralen zijn van keramiek en kunnen dus kapot gaan als een andere hond erop bijt. Ook kan de sluiting kapot gaan als eraan getrokken wordt. De tekenband mag ook niet gebruikt worden om de hond aan te lijnen. Zowel de band als de sluiting zijn hiervoor niet sterk genoeg. Voorkom dat de band in aanraking komt met chloor, dit vermindert de werking. Dus niet zwemmen in chloorwater met de tekenband om.

De werking wordt optimaal zodra de hond de band 3 à 4 weken gedragen heeft. Het dragen van de keramische band tegen vlooien en teken kan goed gecombineerd worden met andere natuurlijke middelen die beschermen tegen parasieten. Zoals het gebruik van kokosolie of tea-tree olie. Kokosolie kun je door het voer mengen, maar ook  als  spray op de vacht aanbrengen. Tea-tree olie is alleen als spray te gebruiken.

Geen enkel middel (natuurlijk of chemisch) kan een volledige bescherming tegen teken garanderen. De ervaring leert dat honden die de keramische band tegen vlooien en teken dragen veel minder kans op teken hebben dan honden zonder die bescherming. Het is altijd verstandig je hond wel regelmatig te controleren op de aanwezigheid van teken, vooral in het tekenseizoen.

Tekenband 02
Tekenband 05

Het onderhoud aan de keramische tekenband

Het regelmatig onderhouden van de keramische band tegen vlooien en teken is eenvoudig. Hou de band en vooral het keramiek onder koud of lauw stromend water en wrijf de keramische kralen goed schoon. Laat de band vervolgens drogen, bij voorkeur in de zon. Zo wordt de werking van de micro-organismen weer opnieuw geactiveerd.

Dit onderhoud is eens per 2 à 3 weken nodig, maar het is verstandig de band in het tekenseizoen wat vaker te reinigen. Gebruik bij het reinigen geen schoonmaakmiddelen. Dit verstoort de werking van de micro-organismen. Daarom moet de band ook afgedaan worden als u de hond gaat wassen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Waar koop ik deze band, wil wel graag de goede kopen. Alvast bedankt! Vr.gr. Erna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.