Gezondheid van hond en puppy

Gezondheid van hond en puppy

Je hebt een hond of puppy en misschien wel meer dan één. Je bent natuurlijk heel blij met je maatje en wilt hem of haar graag zo goed mogelijk verzorgen. Dat is ook de eerste verantwoordelijkheid die je op je hebt genomen, de zorg voor het mentale en lichamelijke welzijn van je hond.

Je wilt natuurlijk het liefst voorkomen dat je hond ziek wordt of geplaagd wordt door allerlei parasieten die vervelende verschijnselen veroorzaken, zoals jeuk en diarree. Maar wat moet je doen om je hond optimaal te beschermen?

Gezondheid van honden

Er is veel informatie te vinden over bescherming tegen parasieten. Daarbij spelen commerciële belangen vaak een grote rol. Je zou verwachten dat je zeker op het gebied van gezondheid eerlijke adviezen krijgt. Maar vergeet niet dat dierenartsen en dierenwinkels, net als fabrikanten er belang bij hebben hun producten te verkopen.

Daarom krijg je hier een onafhankelijk advies over de lichamelijke gezondheid van je hond en wat je kunt doen om je hond te beschermen tegen ziekmakers.

In een ander artikel heb ik aandacht besteed aan voeding. Dat is uiteraard voor de gezondheid van je hond een belangrijke factor. Slechte voeding leidt tot allerlei problemen, zowel aan de buitenkant als binnenkant van het lichaam. Maar er is natuurlijk meer dan alleen voeding om op te letten. Daarom is het goed wat meer te weten over bepaalde ziekten, je te verdiepen in het nut van vaccinaties en om te leren op welke manier je jouw hond kunt beschermen tegen parasieten.

In de gezondheidsspecials kun je lezen over onderstaande onderwerpen.

Honden en ziekte
Special over honden en ziekte
Honden en vaccinatie
Special over honden en vaccinatie
Honden en parasieten
Special over honden en parasieten

Reacties zijn gesloten.