Colloïdaal zilver voor honden

Colloïdaal zilver voor honden

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van Dogs Naturally Magazine, geschreven door Jessica Peralta. Het is met toestemming uit het Engels vertaald. Breng een bezoek aan www.dogsnaturallymagazine.com om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Het artikel is aangevuld met resultaten uit andere onderzoeken.

Colloidaal Zilver DNM

Zelfs de meest gezonde hond kan een keer iets oplopen. Eigenlijk kunnen we wel zeggen, hoe gezonder de hond, hoe eerder hij zichzelf – met al zijn rennen, stoeien en baldadigheid – kan blesseren. Achter een konijn aan jagen en dan terugkomen met een snee langs zijn snuit of aan zijn poot, om maar iets te noemen. Oei, wat nu?
Honden zijn nou eenmaal ondernemend en wij mensen raken overstuur als hij zich blesseert. Maar dat is helemaal niet nodig. Je hoeft niet gelijk naar je medicijnkastje te rennen voor een antibioticazalf of je dierenarts te bellen voor antibiotica tabletten.
Die antibiotica is van zichzelf al gevaarlijk, het bevat toxinen, het onderdrukt van nature het immuunsysteem. Daardoor kan het meer symptomen en bijwerkingen veroorzaken dan het oorspronkelijke probleem en het kan leiden tot resistentie voor antibiotica.
Er is een krachtig alternatief om te gebruiken, Denk eens over het volgende na.

Colloïdaal Zilver

Colloïdaal zilver is een vloeibaar antibioticum, dat wordt gebruik als een behandeling en preventie van een reeks aandoeningen bij mens en dier. Het is werkzaam tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.
In tegenstelling tot gewoon zilver, betekent colloïdaal zilver dat microscopisch kleine zilverdeeltjes in een vloeibare basis worden gesuspendeerd. Omdat de zilverdeeltjes zo klein zijn, kunnen ze in cellen doordringen en ziekteverwekkers doden. Gewoonlijk is de kleur van het zilverwater geel of diepgoud.

Als je de geschiedenis bekijkt, zie je dat zilver eeuwenlang werd gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. Veel meer dan alleen als middel tegen infecties. Begin 20e eeuw gebruikten artsen zilverfolie om chirurgische incisies te verbinden. Net zoals in de tweede wereldoorlog zilverfolie werd gebruikt om infectie van wonden te voorkomen. In een verder verleden zie je dat Hippocrates, een baanbrekend geneesheer uit het oude Griekenland, al zilver gebruikte voor het behandelen van wonden en ook in het vroegere Egyptische rijk gebruikte men zilver.

De ontdekking van antibiotica (penicilline) zorgde ervoor dat het gebruik van zilver en zilverwater uit beeld verdween. Nu steeds meer bacteriën resistent worden tegen antibiotica, komt zilverwater opnieuw in de belangstelling. Uiteraard tot ergernis van de farmaceutische industrie, die in colloïdaal zilver een bedreiging ziet voor de financiële winsten die ze behalen met antibiotica.

Colloïdaal zilver voor honden

Colloïdaal zilver is een natuurlijk antibioticum voor honden. Het bestrijdt een variatie aan infecties. Bovendien werkt het snel. Binnen een paar dagen na het starten van de behandeling met colloïdaal zilver zal je hond herstellen van allerlei vervelende kwalen. Colloïdaal zilver is een middel om tijdelijk te gebruiken, om een bestaand probleem op te lossen en niet om permanent te gebruiken.

Ervaringsgegevens tonen aan dat colloïdaal zilver werkt tegen bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat colloïdaal zilver een brede antibacteriële werking heeft en een specifieke werking tegen enkele schimmels. Hoewel de wetenschappelijk aangetoonde werking dus minder ver gaat dan de ervaringsgegevens, is wel bewezen dat het gebruik van colloïdaal zilver een helende werking heeft.

Er zijn veel manieren waarop colloïdaal zilver kan worden gebruikt voor het immuunsysteem. In dit artikel zal ik er een aantal behandelen.

Welke aandoeningen bestrijdt colloïdaal zilver?

Dit is een lijst met de meest voorkomende aandoeningen waarvoor je colloïdaal zilver voor je hond kunt gebruiken:

 • Virusinfecties, schimmelinfecties en bacteriële infecties,
 • Luchtwegaandoeningen zoals bronchitis en astma,
 • Spijsverteringsproblemen, maag- en darmproblemen en diarree,
 • Koorts, verkoudheid, griep en keelproblemen,
 • Schildklierproblemen,
 • Ziekte van Lyme,
 • Huidallergieën, acne en jeuk,
 • Wonden en zweren,
 • Urineweginfecties en blaasontsteking,
 • Parasieten o.a. ringworm en candida,
 • Tandvleesinfecties.

Hoe werkt colloïdaal zilver?

Bacteriën, schimmels en virussen zijn levende organismen die voor hun metabolische processen zuurstof nodig hebben. Over het algemeen gebruiken ze een enzym om die zuurstof te verwerken. Het colloïdaal zilver valt dit enzym aan en verzwakt het van binnenuit. Het gevolg hiervan is dat de ziekteverwekkers niet meer in staat zijn om zuurstof te gebruiken en daardoor sterven.

Omdat colloïdaal zilver zo’n veelzijdige bestrijder van ziekteverwekkers is, doe je er goed aan om het in je medicijnkastje te hebben. Het kan trouwens ook nog gebruikt worden als een huishoudelijke reiniger om oppervlakken en gebieden te desinfecteren.

Soorten aandoeningen

Infecties
Het meest voorkomende gebruik van colloïdaal zilver voor honden is als antibioticum. Het middel kan worden gebruikt om allerlei infecties te bestrijden. Gebruik colloïdaal zilver daarom voor elke besmetting, dus tegen virussen, bacteriën en schimmels (gist). Het kan zelfs worden gebruikt om het parvovirus te helpen behandelen. Bovendien kan het worden gebruikt als een preventief middel als blootstelling aan zieke mensen of dieren onvermijdelijk is.

Huid

Colloïdaal zilver kan ook plaatselijk worden gebruikt voor huidinfecties zoals ringworm, wonden en brandwonden. Het is kalmerend en herstelt weefselschade. Bovendien kan het zelfs overmatige jeuk en huidallergieën wegnemen. Je kunt colloïdaal zilver gebruiken als zalf of als spray om huidinfecties te bestrijden. Ook kun je het met een kompres op de huid aanbrengen.

Oren

Voor de onfortuinlijke honden die lijden aan oorinfecties, kan colloïdaal zilver ook verlichting bieden. De vloeistof kan op de oren worden aangebracht en ook kunnen enkele druppels direct in de oren worden gedruppeld om bacteriën en schimmels te bestrijden.

Ogen

Colloïdaal zilver kan ook helpen bij de behandeling van oogproblemen zoals infecties, allergieën, ontstekingen en ooguitvloeiingen. Omdat het niet prikt, kan het direct in de ogen worden gedruppeld.

Longen

Colloïdaal zilver moet wel één van de meest veelzijdige natuurlijke immuunsysteem versterkers zijn. Het kan niet alleen worden gebruikt in een erg gevoelig gebied zoals de ogen, maar het kan met een verstuiver ook worden omgezet in een nevel en worden gebruikt voor de behandeling van ademhalingsproblemen zoals astma, bronchitis en longontsteking.

CZ Bruine hond

Hoe colloïdaal zilver te gebruiken?

Nu je van een aantal van de belangrijkste aandoeningen weet waarbij colloïdaal zilver onze honden kan helpen, is het tijd om te leren hoe je deze veelzijdige vloeistof precies kunt gebruiken en in welke dosering. Bedenk dat geen twee honden hetzelfde zijn. Wat voldoende is voor de ene hond, kan teveel of te weinig zijn voor de andere.

Oraal (via de bek)

Een algemene richtlijn voor orale dosering is vijf tot tien druppels, twee tot drie keer per dag. Veel aandoeningen worden verholpen door zowel orale als directe toepassing (bijvoorbeeld gebruik als oordruppels EN oraal). Omdat het als water smaakt, hoeft orale toediening geen probleem te zijn. Je kunt een pipet of spuitje gebruiken om het zilverwater te doseren en toe te dienen. Geef de druppels zo mogelijk onder de tong van je hond. Dit bevordert de opname.

Hieronder een richtlijn voor de dosering van colloïdaal zilver voor honden gebaseerd op het gewicht van je hond en op 3 keer per dag toedienen.

Gewicht: Hoeveelheid:
tot 5 kg 2 à 3 druppels
5 tot 10 kg 4 a 5 druppels
10 tot 18 kg 0,25 theelepel
18 tot 25 kg 0,5 theelepel
25 tot 35 kg 0,75 theelepel
35 tot 45 kg 1 theelepel
45 tot 65 kg 1,25 theelepel
meer dan 65 kg 1,5 theelepel

Geef het colloïdaal zilver gedurende maximaal 10 dagen achtereen. Na ongeveer 5 dagen worden de resultaten merkbaar en 10 dagen is voldoende om de kwaal te verhelpen.

Plaatselijk

Gebruik als wondreiniger om het aangetaste gebied te reinigen met een wattenstaafje of een kompres. Bij huidaandoeningen die meer verspreid zijn kun je het in een spuitfles als spray gebruiken. Omdat het niet prikt of brandt, kun je het direct op het gebied sprayen. Breng het colloïdaal zilver meerdere keren per dag aan.

Oren

Je kunt colloïdaal zilver als oordruppels gebruiken om een oorontsteking te behandelen. Breng dagelijks een paar druppels aan in het aangetaste oor of de aangetaste oren, gedurende maximaal 10 dagen. In geval van aantasting van de oren door oormijt en dergelijke, kun je ook de oorschelp nat maken met een kompres met colloïdaal zilver.

Ogen

Omdat colloïdaal zilver niet prikt, kun je het ook als oogdruppels gebruiken en drie keer per dag een druppel aanbrengen in het aangetaste oog of de aangetaste ogen.

Inhalator

Gebruik een vernevelaar met colloïdaal zilver minstens drie keer per dag gedurende minstens 15 minuten om ademhalingsproblemen te behandelen,

Opmerkingen

Colloïdaal zilver voor honden werkt net als een antibioticum, maar dan zonder echte negatieve effecten. Maar er is één nadeel, het zal de natuurlijke heilzame flora in de darm verminderen net zoals reguliere antibiotica dat doen. Het is dus belangrijk om de behandeling te laten volgen door toediening van probiotica en prebiotica om de goede bacteriën weer op te bouwen tot een normaal niveau.
Aangezien colloïdaal zilver in verschillende kwaliteitsgraden wordt verkocht, is het belangrijk goed onderzoek te doen of een deskundige om hulp te vragen bij het kiezen van een merk.

Bijwerkingen

Bij het geadviseerde gebruik zijn er geen bijwerkingen. Overmatig oraal gebruik kan wel bijwerkingen geven, maar dat geldt voor alle stoffen die je geeft of zelf gebruikt. Teveel ergens van is nooit goed.
Als colloïdaal zilver veel langer dan 10 dagen achtereen oraal wordt gebruikt, kan het zilver zich ophopen in bepaalde organen zoals de nieren, de lever en de milt. Te hoge orale dosering in combinatie met langdurig gebruik kan leiden tot verstoringen in het zenuwgestel. Vervuild zilverwater kan leiden tot argyrie, dit is een blauw/grijze verkleuring van de huid. Hou je daarom bij oraal gebruik aan de juiste dosering en de aanbevolen gebruiksduur van zuiver zilverwater.
Combineer colloïdaal zilver nooit met een antibiotica kuur, het zilverwater dient als vervangen van een dergelijke kuur en dubbelop toedienen van middelen met een antibacteriële werking kan de darmflora ernstig beschadigen.

Waar kun je het kopen?

Colloïdaal zilver voor honden is o.a. te koop bij Wellfare4Pets.

Colloidaal Zilver W4P
Colloidaal Zilver Cream W4P
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

 1. Hoeft het niet verdund te worden bij aanbrengen op de huid? Ik lees zoveel verschillende adviezen daarover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *